در این سری آموزش ها، شما با تمامی بخش های پلتفرم لارامرس آشنا می شوید و متوجه خواهید شد که هر کدام از بخش ها به صورت کلی به چه معنا هستند و برای مدیریت کردن هر بخش از لارامرس باید به کدام قسمت مراجعه نمایید.
به صورت کلی لارامرس دارای ۵ بخش مختلف است:
بخش ۱ که نوار بالایی (Top Bar) نامیده می شود. این نوار به ترتیب شامل لوگو تامین کننده (provider)، تاریخ روز، دکمه جستجو، دکمه خروج از سیستم، دکمه اعلان ها(notifications) و نام کاربری که در حال حاضر وارد پلتفرم شده است، می باشد.
نکته: لوگو تامین کننده به صورت پیش فرض، لوگو لارامرس می باشد. چنانچه شما این نرم افزار را از طریق مجموعه دیگری تهیه کرده باشید، لوگوی آن مجموعه، جایگزین لوگوی لارامرس می شود.
بخش ۲ که Application Bar یا Appliance Bar نامیده می شود. این نوار شامل بخش های تنظیمات، فروشگاه، مدیریت فایل ها، تحلیل و بررسی و لینک های کوتاه می باشد. این نوار قابل توسعه است و چنانچه شما اپلاینس دیگری مانند ماشین حساب را نصب کنید، لوگو آن را در این قسمت مشاهده خواهید کرد.
بخش ۳، که در این قسمت نمودار درختی سایت (Explore Tree) را مشاهده می کنید. به صورت پیش فرض شما در حال استفاده از یک نرم افزار تحت وب هستید که هر صفحه وب به صورت سلسله مراتبی در قالب یک پوشه، در این قسمت مشخص است. اگر به تازگی از این نرم افزار استفاده می کنید، این قسمت برای شما خالی خواهد بود.
بخش ۴ نیز بدنه اصلی (Body) لارامرس است که با کلیک بر روی هر اپلاینس این بخش تغییر خواهد کرد.
نکته: از طریق دو آیکون بالای این بخش می توانید محتوا را به صورت فهرست شده یا Grid شده مشاهده کنید. همچنین می توانید براساس معیار های شناسه، اولویت، عنوان و تاریخ ساخت، محتوای این قسمت را مرتب سازی کنید. این معیار ها در هر بخش از سیستم، با توجه به نوع محتوا قابل تغییر هستند.
بخش ۵ نیز Footer نامیده می شود. در این بخش pagenator و موقعیت شما در نرم افزار لارامرس قابل مشاهده هست.
Pagenator یک قابلیتی است که جهت مدیریت و دسترسی راحت تر شما بر روی محصولات و صفحات، قابل استفاده است؛ به این صورت که اگر شما ۱۰۰۰ محصول داشته باشید، به دلیل این که تمامی محصولات در یک صفحه قابل مشاهده و قابل دسترسی نیستند، در چند صفحه دسته بندی شده اند و شما با وارد کردن شماره صفحه، می توانید راحت تر به محصولات خود دسترسی داشته باشید.
درسمت راست، پایین صفحه، ورژن نرم افزار قابل مشاهده است که نشان می دهد از چه ورژنی از نرم افزار در حال استفاده هستید.
در ادامه به توضیح هر یک از اپلاینس های نوار اپلاینس می پردازیم.
اپلاینس های مختلف پنل لارامرس #
اپلاینس تنظیمات: #
در اپلاینس تنظیمات، بخش های مختلف مدیریت برای هر یک از زیرساخت های سیستم را مشاهده می کنید.
به روز رسانی: بخش به روزرسانی مربوط به ورژن نرم افزار می باشد. از این بخش متوجه می شوید که از چه ورژن از نرم افزار در حال استفاده و چه ورژنی از نرم افزار وجود دارد. از طریق این بخش نیز می توانید ورژن نرم افزار را ارتقا دهید.
مدیریت فایل: بخش مدیریت فایل، مربوط به تنظیمات برنامه نویسی سیستم می باشد که بیشتر مورد استفاده برنامه نویسان قرار می گیرد.
تنظیمات: بخش تنظیمات نیز مربوط به برنامه نویس سیستم می باشد.
لاگ گیری عملیات: این بخش جهت تنظیمات لاگ گیری رفتار کاربران در سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.
پاپ آپ ها: بخش پاپ آپ ها مربوط به مدیریت پاپ آپ ها می باشد. پاپ آپ ها، پنجره ها یا مودال هایی هستند که هنگام ورود به یک صفحه، نمایش داده می شوند.
زبان ها: این بخش مربوط به مدیریت زبان های سیستم است. از طریق این قسمت می توانید مشاهده کنید که سایت ایجاد شده با لارامرس، از چه زبان هایی پشتیبانی می کند و چه زبان هایی فعال یا غیر فعال هستند. به صورت پیش فرض تنظیمات لارامرس بر روی زبان فارسی تنظیم شده است.
پشتیبان گیری: با کلیک روی بخش پشتیبان گیری، چنانچه تنظیمات مورد نیاز آن در پلتفرم شما انجام شده باشد، پشتیبان گیری انجام می شود و یک فایل SQL دانلود می شود.
مدیریت واتر مارک: واتر مارک به این معناست که لوگوی مجموعه به صورت فید یا به صورت دلخواه بر روی تصاویری که به روی سایت شما آپلود می شود، قرار گیرد تا از کپی برداری تصاویر جلوگیری شود.
کاربران: در این بخش افرادی که در سیستم عضو هستند، چه به صورت مشتری و چه به صورت مدیر سیستم، نمایش داده می شوند.
نقش های سیستم: سطح دسترسی های مختلفی در سیستم وجود دارد. از طریق این بخش می توان مدیریت کرد که هر کاربر به چه بخش هایی از سیستم دسترسی داشته باشد و مدیریت کند.
استان: از طریق این بخش، مدیریت استان هایی که در سیستم وجود دارند، انجام می گیرد. این بخش با اطلاعات ایران پر شده است و چنانچه لازم باشد که در کشور دیگری از این پلتفرم استفاده شود، می توان اطلاعات این بخش را با اطلاعات کشور مورد نظر پر کرد. همچنین با کلیک بر دکمه شهر، شهر های مربوط به استان نمایش داده می شود.
مدیریت صفحات وب: به هر صفحه از سایتی که با لارامرس ساخته می شود، یک صفحه وب گفته می شود، مانند صفحات Home page یا درباره ما و… . از طریق این قسمت می توان این صفحات را مشاهده، ویرایش و یا یک آیتم جدید ایجاد کرد.
گالری: به هر ماهیت تکرار شونده در سایت که ساختار یکسان اما محتوای متفاوت داشته باشند، گالری گفته می شود. مانند لیستی از بنر ها و یا لیستی از پرسش ها و پاسخ ها. هر صفحه وب می تواند تعدادی گالری داشته باشد که پیاده سازی آن توسط برنامه نویس انجام می شود اما استفاده از آن از طریق ادمین لارامرس انجام می گیرد. روش های استفاده از گالری در قسمت های آینده توضیح داده خواهد شد.
فرم ها: در لارامرس، هر صفحه می تواند تعدادی فرم داشته باشد. برای مثال در صفحه تماس با ما می توانید فرم تماس با ما، فرم شکایات و یا حتی فرم ارسال رزومه داشته باشید. این فرم ها از طریق بخش فرم ها مدیریت می شوند. همچنین برای مشاهده درخواست ها و رکورد های ارسال شده برای هر فرم، از این قسمت استفاده می شود.
تگ های سیستم: تگ ها مانند متصل کننده های سیستم عمل می کنند. تگ یک ماهیت مشترک بین محصولات، بین دایرکتوری ها، بین مقالات و ماهیت های متفاوت سیستم هستند که می توانند بهم متصل شوند. برای مثال می توان مقاله مربوط به محصول آیفون را با کمک یک لینک قابل کلیک به محصول آیفون متصل کرد.
متن فایل ربات: در این قسمت محتوای فایل ربات txt قرار می گیرد که قابلیت حذف و ویرایش دارد.
اپلاینس فروشگاه: #
این اپلاینس شامل بخش های محصولات، قالب محصولات، مدیریت رنگ ها، محصولات درخواستی، پلن های تخفیف، مشتریان، مدیریت معرفین، مدیریت متادیتای کاربران، فاکتور ها، سبد خرید، مدیریت اطلاع رسانی، مدیریت هزینه ارسال، مدیریت لوجستیک، جستار سفارشی محصولات، فیلتر سفارشی محصولات، مدیریت پرسشنامه، نشان ها، حسابداری، ارسال پیامک، اتصال سی آر ام و درگاه های پرداخت می باشد. هر کدام از این بخش ها به صورت کلی در ادامه توضیح داده خواهند شد. اطلاعات تکمیلی این بخش ها در سایر قسمت ها به شما داده خواهد شد.
بخش محصولات: با کلیک بر روی آیکون محصولات، لیست تمامی محصولات نمایش داده خواهد شد که قابلیت جستجو بین آنها فراهم است.
قالب محصولات: در لارامرس، مفهوم محصولات به مفهومی به نام قالب محصولات گره خورده است. پیش از کار، ایجاد و ویرایش محصول، لازم است در سیستم یک قالب محصولات تعریف شود. در سایت های مختلف، مفهوم قالب محصول متفاوت است. برای مثال در سایت های لوازم دیجیتال، قالب های موبایل، تبلت، لپ تاپ و … وجود دارند که هر کدام ساختار و ویژگی های متفاوتی دارند. سپس از روی قالب محصول تعداد انبوهی از آن محصول ایجاد می شود که مفصلا در قسمت ساخت محصول، به اطلاعات بیشتر در این زمینه خواهیم پرداخت .
مدیریت رنگ: در این پلتفرم، رنگ اساسا یک ماهیت ایستا است. همه محصولات ویژگی رنگ را دارا می باشند اما در استفاده از آن الزامی وجود ندارد.
محصولات درخواستی: در صورت عدم موجودی محصول در سایت، این امکان وجود دارد تا مشتریان درخواست کنند که هر زمان محصول مورد نظر موجود شد، به آن ها اطلاع رسانی شود. از طریق از بخش می توان تعداد درخواست های موجود شدن هر محصول را مشاهده کنید.
پلن های تخفیف: روش های مختلف مدیریت تخفیف در سیستم لارامرس وجود دارد. بنابراین شخص ادمین می تواند با وارد شدن در این قسمت، تعریف کند که چه نوع هایی از تخفیف در سایت اعمال شده و شامل کدام نوع از محصولات شود.
مشتریان: هر نوع مشتری، یک کاربر است ولی الزاما هر کاربر، مشتری نیست. به عبارتی اگر به عنوان کاربر به نام لارامرس ادمین وارد سیستم شوید، مشتری محسوب نخواهید شد اما همه مشتریان به عنوان کاربر سیستم محسوب می شوند.
مدیریت معرفین: این امکان وجود دارد که در حین ثبت نام کاربر، متناسب با تنظیماتی که در این بخش انجام شده، از او نحوه آشنایی و عضویت در سایت پرسیده شود و یا از بین گزینه های موجود، معرف کاربر انتخاب شود.
مدیریت متا دیتای کاربران: در لارامرس این امکان وجود دارد که از مشتریان اطلاعات بیشتر برای سفارشی سازی محصول، مطابق با نیاز مشتریان، گرفته شود. برای مثال در سایت خرید عینک، چنانچه مشتری قصد خرید عینک طبی داشته باشد، لازم است که شماره چشم چپ و راست پرسیده شده و یا نسخه پزشک آپلود شود. لازم به ذکر است همه فروشگاه ها الزاما احتیاج به این بخش نخواهند داشت.
فاکتور ها: در این بخش فاکتور های جاری سیستم قرار دارند. اشخاصی که فاکتور ثبت کرده اند، چه پرداخت انجام داده اند و چه نداده اند در این قسمت دیده می شوند.
سبد های خرید: در این قسمت تمام سبد های خریدی که در حال حاضر در سیستم وجود دارد، با جزئیات، قابل مشاهده هستند.
مدیریت اطلاع رسانی سبد: در مواقعی نیاز است که به مشتریان جهت پرداخت و تکمیل خرید اطلاع رسانی شود. متن، زمان بندی و تمامی تنظیمات این اطلاع رسانی از طریق این بخش فراهم می شود.
مدیریت هزینه ارسال: در این قسمت هزینه ارسال برای هر شهر، پیش بینی شده و وارد سیستم می شود. همچنین تنظیمات دیگر مربوط به ارسال کالا، مانند حداقل هزینه فاکتور خرید جهت ارسال رایگان محصولات، در این قسمت وجود دارد.
مدیریت لوجستیک: در این بخش تنظیماتی درمورد بازه زمانی ارسال کالا وجود دارد. مشتریان می توانند زمان هایی که شما قابلیت ارسال کالا دارید را بررسی و یکی از آنها را انتخاب کنند.
جستار سفارشی محصولات: جستار ترجمه تقریبی کلمه query می باشد. در query قابلیت visual sql editor وجود دارد. به کمک این ویرایشگر دستورات SQL نوشته و از بین محصولات سایت، تعدادی محصول با ویژگی خاص انتخاب می شود. برای مثال محصولاتی که بیشتر از ۵۰ هزار تومن تخفیف دارند و … .
فیلتر سفارشی محصولات: فیلتر بر روی قالب محصول عمل می کند. برای مثال برای قالبی به نام موبایل می توان فیلتری با عنوان محصولات برند اپل تعریف شده و نمایش داده شود .
مدیریت پرسشنامه: در این بخش، پرسشنامه هایی ساخته و به صورت پیامک برای مخاطب ارسال می شود و مخاطب می تواند این پرسشنامه را پر کند.
نشان ها: نشان به این معنی است که یک ایکون یا نماد کنار تصویر محصول، قرار می گیرد و نشان دهنده جدید بودن محصول، یا تخفیف دار بودن و … می باشد.
حسابداری و انبارداری: یکی از مهم ترین بخش های سیستم، بخش حسابداری و انبارداری است. در حال حاضر نرم افزار لارامرس به تعدادی از نرم افزار های مالی متصل شده است و شما می توانید انبار محصولات خود را به یکی از نرم افزار های مالی آریا، ترازنگار و سپیدار متصل کنید. همچنین این امکان وجود دارد تا نرم افزار های مالی دیگری به سیستم لارامرس متصل شود.
ارسال پیامک: در حال حاضر لارامرس به دو پلتفرم کاوه نگار و فراپیامک متصل است و این امکان وجود دارد تا به پلتفرم های دیگری نیز متصل شود.
اتصال سی ار ام: crm یک سیستم برنامه ریزی شده برای مدیریت ارتباط با مشتریان فعلی و مشتریان آتی کسب و کار شما می باشد. در این قسمت تنظیماتی وجود دارد که لارامرس اطلاعات لازم را در اختیار سی آر ام قرار دهد. لازم به ذکر است که در حال حاضر اتصال به سی آر ام سرو انجام شده است.
درگاه های پرداخت: به صورت کلی درگاه های پرداخت متنوعی در ایران وجود دارد. بخشی از آنها در لارامرس پیاده سازی شده است و شما با وارد کردن اطلاعات مربوطه می توانید از این درگاه های پرداخت استفاده کنید. چنانچه لازم باشد درگاه پرداخت دیگری می تواند به سیستم متصل شود.
اپلاینس مدیریت فایل: #
فایل ها در این قسمت به معنای متفاوتی هستند. در این قسمت به هر آیتمی که در سایت وجود دارد مانند وب پیج، محصول و … فایل گفته می شود و همه چیز به صورت فایل مدیریت می شود. توضیحات بیشتر به صورت کامل در سایر قسمت ها داده خواهد شد.
اپلاینس تحلیل و بررسی: #
این اپلاینس شامل بخش های گزارش زنده سیستم، بررسی مطالب، نظر مخاطبان، پیام ها، متن فایل ربات، لاگ های عملیات، لاگ های خطایابی است که در ادامه به توضیحات آنها به صورت کلی می پردازیم.
گزارش زنده سیستم: این بخش شامل قسمت های مختلفی شامل فروش امروز و روز گذشته می شود. همچنین از این بخش، قسمت ثبت نام ها و عضویت های سیستم به صورت یک نمایش کلی قابل مشاهده هستند.
بررسی مطالب: این قابلیت در لارامرس وجود دارد که هنگامی که یک محتوا ایجاد می شود، تعیین شود که قبل از انتشار محتوا، توسط یکی دیگر از ادمین های سیستم مورد بررسی قرار گیرد.
نظر مخاطبان: در این بخش، لیستی از نظر مخاطبان نمایش داده می شود و ادمین سیستم می تواند این نظرات را بررسی، ویرایش و یا تایید کند.
پیام ها: پیام هایی که در سیستم ارسال شده اند، از این قسمت قابل مشاهده خواهد بود. برای مثال پیام هایی که در فرم تماس یا در فرم ارسال رزومه ارسال شده اند.
متن فایل ربات: می توانید متن فایل ربات را علاوه بر اپلاینس تنظیمات از این بخش نیز مدیریت کنید.
لاگ های عملیات: چنانچه لاگ های عملیات به دیتابیس متصل شده باشند، می توانید فعالیت ادمین های دیگر در زمینه محصولات، قیمت آنها و … از این قسمت بررسی کنید.
لاگ های خطایابی: این قسمت مربوط به برنامه نویسان سیستم می باشد که خطاهایی در سیستم laravel.log اتفاق افتاده از این قسمت بررسی شود.
اپلایس لینک های کوتاه: #
لینک های کوتاه مربوط به مختصر کردن یک آدرس می باشد. از این طریق می توانید لینک های کوتاه بسازید و آن را به لینک های بلندتر ری دایرکت کنید. همچنین مدیریت کردن لینک های کوتاه و گزارشات مربوط به تعداد کلیک انجام شده است روی لینک ها، از این اپلاینس انجام می گیرد. اطلاعات تکمیلی در این زمینه در آینده داده خواهد شد.
آموزش های لارامرس #
به صورت کلی آموزش های لارامرس شامل ۵ بحث می باشد. آموزش های مربوط به سیستم مدیریت محتوا، سیستم فروشگاه، سیستم گزارشات، تنظیمات زیر ساختی سیستم و نسخه های نرم افزار. هر کدام از این بحث ها شامل موارد زیر هستند:
۱- سیستم مدیریت محتوا
اپلاینس تنظیمات:
- تنظیمات
- پاپ آپ ها
- زبان ها
- واتر مارک
- استان ها
- صفحات وب
- گالری
- فرم ها
- تگ ها
اپلاینس لینک های کوتاه
۲- سیستم فروشگاه
اپلاینس فروشگاه:
- مدیریت محصولات
- قالب محصولات
- مدیریت رنگ ها
- محصولات درخواستی
- پلن های تخفیف
- مشتریان
- مدیریت معرفین
- مدیریت متادیتای کاربران
- فاکتور ها
- سبد خرید
- مدیریت اطلاع رسانی
- مدیریت هزینه ارسال
- مدیریت لوجستیک
- جستار سفارشی محصولات
- فیلتر سفارشی محصولات
- مدیریت پرسشنامه
- نشان ها
- حسابداری
- ارسال پیامک
- اتصال سی آر ام
- درگاه های پرداخت
۳- سیستم گزارشات
اپلاینس تحلیل و بررسی:
- گزارش زنده سیستم
- بررسی مطالب
- نظر مخاطبان
- پیام ها
- متن فایل ربات لاگ های عملیات
- لاگ های خطایابی
۴- تنظیمات زیر ساختی سیستم
اپلاینس تنظیمات:
- به روز رسانی
- مدیریت فایل محیطی
- لاگ گیری عملیات ها
- پشتیبان گیری
- کاربران
- نقش ها
۵- نسخه های نرم افزار
در قسمت های بعدی، یک به یک این قسمت ها توضیح داده خواهند شد.
مستند نسخه: ۱.۰.۰
در صورتی که پیشنهادی بابت به روز رسانی این مستند دارید، لطفا پیشنهادات خود را به ادرس docs@larammerce.com ارسال نمایید.
با تشکر.